Papieren tijdschriften verkopen dankzij digitale media

Dat schrijft uitgeefplatform inct op haar website. De website onderbouwt het statement met de visie van Guido Sanders van Abonnementenland. Eén van de Nederlandse abonnementenbeheerders van publiekstijdschriften.

Sanders zegt dat print en digitaal niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar. Hij stelt dat digitaal nog steeds erg ‘vluchtig’ is. Toch helpt digitaal bij het verkrijgen van aandacht voor print. Volgens hem zijn social media en nieuwsbrieven het middel om de aandacht op printuitgaven te blijven stimuleren.

Tijdschriften Stapel

Ook ten behoeve van adverteerders is het belangrijk dat uitgevers hun best blijven doen om aandacht te vestigen op printedities, vooral zowel losse verkoop als in abonnementen. Sanders stelt dat vooral de losse verkoop het afgelopen jaar door een diep dal is gegaan. De schapruimte is schaars en om als losse titel op te vallen moet er wel heel veel gebeuren. Guido Sanders op de website van inct: “Je moet in de hoofden en harten van je lezers zien te komen. Maar daarvoor moeten ze wel eerst weten dat je bestaat. De snelste methode om dát te bereiken is ervoor zorgen dat ze je merk steeds weer tegenkomen.”

Bron: inct

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK