Boekenweek een maand verplaatst

De Boekenweek gaat van maart naar 9 tot en met 18 april dit jaar. Stichting CPNB neemt dit besluit in verband met de coronamaatregelen, waarbij slechts een beperkt aantal bezoekers per vierkante meter is toegestaan in de boekenzaken en evenementen nog niet mogelijk zijn.

Boekenwinkel Boekenweek 2022 (1)

“De Boekenweek is pas echt een feest voor de lezer als de boekhandel en bibliotheek weer volledig open zijn en op volle sterkte”, meent de CPNB.

Directeur Eveline Aendekerk: “Net als vorig jaar vinden we dat het jaarlijkse feest in boekhandel en bibliotheek met de huidige maatregelen niet volledig tot zijn recht komt. De Boekenweek is van groot belang voor het hele boekenvak, maar met name voor de fysieke boekhandel en de makers die zo afhankelijk zijn van de vele optredens in zo’n week. En hoewel de boekenverkoop in 2021 prachtige cijfers haalde, hebben veel lokale boekhandels negatieve omzetten gedraaid, en missen schrijvers inkomsten uit schrijversoptredens. We moeten boekhandels en makers de kans bieden de Boekenweek optimaal te benutten, en dat kan alleen als ze genoeg bezoekers kunnen ontvangen, de gezondheid van het personeel kunnen waarborgen en op adem zijn gekomen na deze voor hen zware lockdown.”

Bron: CPNB

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK