Onderzoek Pro Carton: karton minimaal 25 keer te recyclen

Pro Carton is de Europese Vereniging van Karton- en Kartonfabrikanten. Het hoofddoel is het promoten van het gebruik van karton en vouwkarton als een economisch en ecologisch evenwichtig verpakkingsmedium.

Procarton Rapport

De leden van Pro Carton zijn de grootste bedrijven in Europa op het gebied van de productie en verwerking van karton. Het is de passie van de organisatie om de verpakkingsindustrie te leiden op de weg naar circulariteit.

“Papier- en kartonvezels zijn veel duurzamer dan men voordien veronderstelde”, verklaart Winfried Muehling, algemeen directeur van de Europese federatie
Pro Carton.

Pro Carton

Op basis van die passie is onlangs een studie afgerond naar het mogelijke aantal keren dat karton herbruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Uit die studie (PDF) blijkt dat dat minimaal 25 keer zou kunnen.

Bron: website Pro Carton.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK