Drankkartons helemaal recyclen

drankkartonsTetra Pak en de Zwitserse recyclingorganisatie Veolia gaan samenwerken om drankkartonverpakkingen beter te recyclen. Driekwart van een drankkarton bestaat uit karton waarvan de vezels prima te recyclen zijn, maar voor de 20% (kunststof) polymeren en 5% aluminiumfolie (PolyAl) is tot nu toe nog geen goede recyclingoplossing. Tetra Pak en Veolia willen vanaf 2025 ook deze materialen in de EU gaan recyclen. Veolia wil voor het terugwinnen van PolyAl, en het verwerken hiervan tot grondstoffen, voor hoogwaardige kunststoftoepassingen speciale recyclingfabrieken opzetten.

Bron: papierenkarton/Tetrapak

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK