BNP Paribas Fortis Private Equity stapt in kapitaal POP Solutions

BNP Paribas Fortis Private Equity heeft een belang van 31% genomen in POP Solutions, gevestigd in Nijvel, België. Dit minderheidsbelang is in lijn met de strategie van de groep voor duurzame en verantwoorde groei, zowel lokaal als internationaal. POP Solutions, bekend van Point of Sale (POS) oplossingen, is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van promotiemateriaal bij verkooppunten.

John Morent en Pascal Vandecaveye richtten POP (Point of Purchase) Solutions op in 2007. Het bedrijf is zowel organisch gegroeid als door verschillende overnames. Vandaag is het vooral actief in de Benelux en Frankrijk. Met de komst van een minderheidsaandeelhouder, BNP Paribas Fortis Private Equity, wil het bedrijf zijn positionering en zijn engagement voor een ecologisch verantwoorde en duurzame wereld versterken. Zo steunt en begeleidt de risicokapitaalvennootschap van de bankgroep de twee medeoprichters bij de sterke groeiambities en de verdere ontwikkeling van het bedrijf, zowel in België als in het buitenland.

Bnp Paribas Fortis Private Equity Stapt In Het Kapitaal Van Pop Solutions
Pascal Vandecaveye en John Morent

“Ons doel is om, in het collectief belang, samen met onze klanten en leveranciers nog meer te evolueren naar een nog duurzamere sector”, zegt John Morent, CEO van POP Solutions. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf voor het tweede jaar op rij een EcoVadis Gold Medal heeft behaald voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf streeft ernaar zijn klanten, via dialoog en geïntegreerde cocreatie, POS-materiaal met de kleinst mogelijke C02-voetafdruk aan te bieden. Zo beantwoordt het aan de vele ecologische criteria en sluit het aan bij de Europese Green Deal.”

“Sinds 2007 hebben John Morent en Pascal Vandecaveye een bevoorrechte relatie met BNP Paribas Fortis, gebaseerd op wederzijds vertrouwen”, zegt Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity. “Bovendien zijn de twee oprichters erin geslaagd om een sterke dynamiek te genereren die gericht is op zowel organische als externe groei, met behoud van zeer hoge kwaliteitsnormen. We hebben ook veel waardering voor de sociale, maatschappelijke en milieuwaarden die het bedrijf uitdraagt en die veel weerklank vinden bij BNP Paribas Fortis.”

“De klanten, leveranciers en medewerkers van POP Solutions kunnen erop vertrouwen dat er voor hen niets verandert. Of beter gezegd, alles verandert, maar in de goede zin. Want deze alliantie is niet alleen een teken van vertrouwen van onze bankier sinds jaar en dag, het garandeert ook meer zekerheid voor onze toekomstige ontwikkeling”, besluit Pascal Vandecaveye, CEO van POP Solutions.

Voor de verwerking van de zowat 5.000 bestellingen van POS-materiaal per jaar rekent de groep op de expertise van zijn 95 medewerkers in Nijvel, Kontich, Mechelen en Amersfoort. POP Solutions realiseert een jaaromzet van 35 miljoen euro dankzij enkele honderden actieve klanten.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK