Koninklijke Joh. Enschedé en VriendenLoterij onthullen nieuwe ‘bankbiljetten’

Na het succes van het gouden bankbiljet van Dennis Bergkamp en het ‘Nick en Simon tientje’, komt Koninklijke Joh. Enschedé nu met bankbiljetten als bijzondere productie voor de VriendenLoterij. Het VIP-LOT is een verzamelobject voor deelnemers aan de VriendenLoterij als blijk van waardering voor hun deelname.

Vriendeloterij Kje Vip Lot

Geert Friebel, hoofd Marketing & Partnerships bij VriendenLoterij: “Onze waardering tonen wij met een speciaal ontworpen VIP-LOT, naast de VIP-KAART, die gratis toegang geeft tot ruim 150 musea. De iconen op dit kaartje vertegenwoordigen thema’s ondersteund door VriendenLoterij, een waar verzamelobject als bedankje. Bovendien symboliseert het ticket een gratis kans om 1 miljoen euro te winnen in de extra VIP-trekking, en kan het fysieke ticket ook worden gescand, waardoor een online wereld vol augmented reality-ervaringen wordt ontgrendeld.”

Gelmer Leibbrandt, directeur Koninklijke Joh. Enschedé vult aan: “Zelfs na 300 jaar blijven wij de ‘Printer of Value’. Naast het vakmanschap van onze drukkers voegen wij nu digitale elementen toe aan de bankbiljetten. Voor bedrijven die hun merk willen versterken, biedt de koppeling met sociale media de mogelijkheid om interactie met de doelgroep te creëren.”

Deze zogenaamde “Notable” bankbiljetten worden uitgebracht als speciale productie, maar met alle kenmerken van een echt bankbiljet. Opmerkelijke bankbiljetten worden wereldwijd gedistribueerd als verkoopbevorderingsmiddel voor detailhandelsbedrijven, themaparken en casino’s. Ook stimuleren ze de merchandising voor sportclubs of bands tijdens een tournee.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK