Bij Fotofabriek draait eerste Nexfinity

Bij Fotofabriek in Groningen is de allereerste Kodak Nexfinity ter wereld geïnstalleerd. Stephan de Vries, directeur van Fotofabriek in Groningen, zegt in een toelichting op de primeur: ‘Het begon als een test, maar uiteindelijk besloten we om voor deze nieuwste Kodak digitale kleurenprinter te kiezen. We werken al jaren tot volle tevredenheid met Kodak Nexpress.

We waren in eerste instantie wat terughoudend toen het testen van de Nexfinity op ons pad kwam. Al snel merkten we dat het verschil minimaal was en onze operators met de Nexfinity konden lezen en schrijven.”
De Nexfinity heeft naar eigen zeggen een aantal voordelen ten opzichte van de huidige generatie Nexpress productieprinters. Zo kost het opstarten van jobs minder tijd, hoeven onderdelen minder snel vervangen te worden en is er minder onderhoud nodig. Daardoor daalt de prijs per afdruk.
Ook de afdrukkwaliteit heeft enkele pluspunten. Zo geven moeilijke kleuren een rustiger kleurbeeld, is de hechting van de toner vaster en hebben we minder afkeur. Nog een voordeel volgens de Vries. “Met de Nexfinity kunnen we meer producten maken, zoals afdrukken tot 120 cm lang.” Bij Fotofabriek kunnen consumenten online hun fotoboeken samenstellen en laten drukken.
Bron: Kodak

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK