Bij Ameland drijven grote rollen papier in het water

Het schip OOCL Rauma heeft ten noorden van Ameland tenminste vijf containers verloren. De Kustwacht meldt dat in een drie van de containers papier zit. Het schip voer buiten de gebruikelijke ‘verkeersbaan’ van containerschepen.

Dat staat vandaag in het AD te lezen. De kustwacht maakte een foto van de drijvende rollen papier. Het schip was volgens de krant vertrokken uit de haven van Kotka (Finland) en was op weg naar Rotterdam. De OOCL Rauma voer
43 kilometer boven Ameland toen het bij de Kustwacht het verlies van de containers meldde. Het schip is 179 meter lang en 27 meter breed en heeft een capaciteit van 1425 containers.

De Kustwacht stuurde het hulpschip ETV Guardian naar de plek waar de OOCL Rauma de containers heeft verloren, maar deze is met technische problemen weer teruggevaren naar de thuishaven Den Helder. Een vliegtuig van de Kustwacht is ingezet om de overboord geslagen containers te lokaliseren.

Bron: AD

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK