Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Bedrukte Koffiebekers die bij het oud papier kunnen

Dagelijks worden er miljoenen kartonnen koffiebekers gebruikt in de Benelux. Onderweg, thuis of op kantoor. Het grootste deel daarvan belandt uiteindelijk bij het restafval. Daar heeft KoffiebekerDirect.nl sinds deze maand een duurzame oplossing voor, in de vorm van hun nieuwe reCUP-lijn. Deze bedrukte koffiebekers zijn voorzien van een minerale coating die de bekers volledig recyclebaar maken.

De bekers zijn aan de binnenzijde voorzien van een unieke coating, genaamd EarthCoating. Dit is een minerale coating die wordt vervaardigd uit een mengsel van 40% traditionele polyolefine (PE-)hars en 60% calciumcarbonaat. De binnenlaag is even solide, (voedsel)veilig en lekvrij als bij traditionele koffiebekers, maar bevat minder dan de helft aan kunststof. Deze wordt bovendien snel afgebroken in het recyclingproces, zodat de koffiebekers voor recyclingbedrijven weer waardevolle grondstoffen zijn om in te zamelen en te recyclen. Na gebruik kunnen ze dus gewoon in de bak voor papier en karton. Via het papierrecyclingsysteem worden ze verwerkt tot nieuwe grondstoffen. De nieuwe reCUP koffiebekers kunnen ook gewoon full colour bedrukt worden.

Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Als bedrijfsjournalist voor magazines Business Haaglanden, Business Amsterdam en Compres verdiept in MKB, management, grafimedia en duurzaamheid. Nu met veel plezier bezig met communicatie, planning en organisatie voor een kinderopvangorganisatie. In vrije tijd dol op cliché-woorden als reizen, films, eten, gitaar spelen, borrelen en dansen.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK