Bedrukte Koffiebekers die bij het oud papier kunnen

Dagelijks worden er miljoenen kartonnen koffiebekers gebruikt in de Benelux. Onderweg, thuis of op kantoor. Het grootste deel daarvan belandt uiteindelijk bij het restafval. Daar heeft KoffiebekerDirect.nl sinds deze maand een duurzame oplossing voor, in de vorm van hun nieuwe reCUP-lijn. Deze bedrukte koffiebekers zijn voorzien van een minerale coating die de bekers volledig recyclebaar maken.

De bekers zijn aan de binnenzijde voorzien van een unieke coating, genaamd EarthCoating. Dit is een minerale coating die wordt vervaardigd uit een mengsel van 40% traditionele polyolefine (PE-)hars en 60% calciumcarbonaat. De binnenlaag is even solide, (voedsel)veilig en lekvrij als bij traditionele koffiebekers, maar bevat minder dan de helft aan kunststof. Deze wordt bovendien snel afgebroken in het recyclingproces, zodat de koffiebekers voor recyclingbedrijven weer waardevolle grondstoffen zijn om in te zamelen en te recyclen. Na gebruik kunnen ze dus gewoon in de bak voor papier en karton. Via het papierrecyclingsysteem worden ze verwerkt tot nieuwe grondstoffen. De nieuwe reCUP koffiebekers kunnen ook gewoon full colour bedrukt worden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK