Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Nieuwe stap in eco verpakkingen

Papierfabrikant Sappi en BASF hebben een methode ontwikkeld om gerecycled papier te gebruiken voor het verpakken van levensmiddelen. Dat doen zij door een zogeheten barrier tegen minerale olie aan te brengen.

Behalve voor het verpakken van de fish en chips gebruikt niemand krantenpapier voor het verpakken van levensmiddelen. Dat komt omdat bij het recyclen van papier er altijd drukinkt achter blijft. Voor kranten en veel commercieel drukwerk worden drukinkten gebruikt die minerale olie bevatten als oplosmiddel. Omdat de bestanddelen van de drukinkten niet volledig worden verwijderd tijdens de recyclage van papier en karton, kunnen er bestanddelen van de minerale olie achterblijven in de vezels. Bij gebruik van substraten op basis van dergelijke vezels voor voedselverpakkingen kunnen de bestanddelen van de minerale olie vanuit het karton migreren naar het voedsel, zelfs al is het voedsel verpakt in een binnenzakje en dus gescheiden van het karton. Sappi heeft de krachten gebundeld met BASF en Eurofins om innovatieve papieren met een MOB-coating (Mineral Oil Barrier,barrière tegen minerale olie) op de markt te brengen. Deze nieuwe papiersoorten voor flexibele verpakkingen bieden een oplossing voor het probleem van migratie van schadelijke bestanddelen.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Meer resultaat uit je website halen: 18 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK