Voedingsmiddelen kunnen nu ook in gerecycelde verpakkingen

Sappi voedselbarierre

Sappi komt met een papiersoorten met een bescherming laag die het mogelijk maakt gerecyclede materialen voor buitenverpakkingen te gebruiken zonder dat de voedselveiligheid gevaar loopt.

Migratieproblemen kunnen ontstaan met voedselverpakkingsmaterialen geproduceerd uit gerecyclede vezels waarbij kranten gebruikt worden als één van de primaire grondstoffen. Voor kranten en veel commercieel drukwerk worden drukinkten gebruikt die minerale olie bevatten als oplosmiddel. Tijdens het recyclingproces kan slechts 90% van de bestanddelen van de inkten worden verwijderd. Bij gebruik van substraten op basis van dergelijke vezels voor voedselverpakkingen kunnen de verbindingen in minerale olie vanuit het karton migreren naar het voedsel, zelfs al is het voedsel verpakt in een binnenverpakking en dus gescheiden van het karton. Denk hierbij vooral aan droge en vettige levensmiddelen, zoals rijst, pasta, ontbijtgranen en chocoladeproducten.

Het innovatieve nieuwe substraat voor flexibele verpakkingen is ontwikkeld in samenwerking met BASF en Eurofins. Het werd zeer positief onthaald door de markt na zijn introductie op de Fachpack. Merkeigenaren kunnen nu hun huidige vouwdozen, schapklare verpakkingen (Shelf Ready Packaging) en transportdozen op basis van gerecycleerde vezels verder blijven gebruiken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK