AWA 100 jaar

AWA Couvert GmbH bestaat op 1 mei 2023 exact 100 jaar. Op die datum is het 100 jaar geleden dat August Wegener begon met de productie van gegomd papier.

Het bedrijf heet nu AWA (August Wegener Alfeld) Couvert en is gevestigd in het Duitse Alfeld (Leine), 50 kilometer ten zuiden van Hannover. Inmiddels staat de derde generatie, Michael Wegener, als CEO aan het roer en is ook zijn zoon Carl Moritz toegetreden tot het familiebedrijf.

Awa 100 Jaar

In het tijdsbestek van een eeuw is AWA een toonaangevende fabrikant en leverancier van de bekende Awamatic enveloppen geworden. Deze enveloppen worden vooral ingezet bij automatische verwerking van documenten. Veel grote verzekeraars, banken, document intensieve organisaties en transactie- en direct mail providers verwerken in productiecentra de documentenstromen in Awamatic enveloppen. Niet alleen in het thuisland Duitsland, maar in heel Europa en zelfs daarbuiten worden deze enveloppen gebruikt. Niet omdat Awamatic enveloppen de goedkoopste zijn, maar wel omdat door een storingsvrije verwerking de hoogste Return on Investment wordt gerealiseerd. Dat is voor grootverbruikers zeer belangrijk.

In Nederland wordt AWA Couvert GmbH vertegenwoordigd door Arnoud Schreutelkamp, ‘gepokt en gemazeld’ in de couverteer business in het marktsegment van transactie- en direct mail.

Foto: V.l.n.r. Arnoud Schreutelkamp, vader Michael Wegener en zoon Moritz, respectievelijk de derde en vierde generatie binnen het 100-jarige familiebedrijf AWA Couvert GmbH.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK