Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Onlinedrukkerij meldt recordjaar

Walter Meyer, founder and COO of Onlineprinters, and CEO Dr. Michael Fries / A record year for Onlineprinters. (PRNewsFoto/Onlineprinters)

Walter Meyer, founder and COO of Onlineprinters, and CEO Dr. Michael Fries / A record year for Onlineprinters. (PRNewsFoto/Onlineprinters)

Een succesjaar voor de onlinedrukkerij Onlineprinters GmbH. De onderneming, die 15 internationale onlineshops exploiteert onder de merknaam Onlineprinters, kon in december 2015 haar 500.000e klant welkom heten. In totaal heeft de onderneming in 2015 meer dan 2,1 miljard gedrukte producten gefabriceerd.

De onderneming, die in Duitsland is gevestigd, behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Als enige van de marktleidende online drukkerijen kwam de onderneming voort uit een klassiek drukbedrijf. Het handelsmodel combineert industrie en e-commerce: Klanten kunnen hun individuele drukwerk snel en eenvoudig via internet bestellen, wat vervolgens in de bedrijfseigen fabrieken van de onderneming wordt vervaardigd middels zogenoemde gecombineerde orders op drukplaten.

Trend gaat in de richting van kleine oplagen
Het online drukken heeft individueel drukwerk toegankelijk gemaakt voor een brede groep kopers, omdat door de industriële productie kleine oplagen al voordelig verkrijgbaar zijn. In vergelijking met vorig jaar kwam bij Onlineprinters meer dan een vijfde aan opdrachten meer binnen met een aantal van tot wel 100 stuks per keer. Net zo ging het bij opdrachten van slechts één exemplaar. Deze laatste ontwikkeling is toe te schrijven aan de snelle groei op het gebied van grootformaat producten.

Onlineprinters in het Drupa-jaar 2016
Voor 2016 zal er meer in druk en verdere verwerking worden geïnvesteerd om naar dubbele cijfers te groeien. “Vooral op het gebied van B2B en op internationale markten zien wij mogelijkheden”, vertelt directeur dr. Michael Fries. Bedrijfsoprichter en directeur Walter Meyer gaat uit van nog meer groei op het gebied van grootformaat drukwerk: “De trend in de richting van buitenreclame op een groot oppervlak zal in 2016 sterker worden, omdat dergelijke producten door het online drukken voordelig zijn geworden en een bestelling maar een paar minuten duurt.” Onlineprinters verwacht bovendien belangrijke impulsen van de beurs voor het grafische en industriële drukwezen, drupa. “Thema’s zoals procesverbeteringen in de verdere verwerking en digitale high-volume-druk in hoge kwaliteit zijn interessant en spelen de industriële gelegenheidsdruk in handen. Daarmee worden op het gebied van online drukken nieuwe keuzes en producten mogelijk”, aldus Fries optimistisch.

Foto: Walter Meyer en Michael Fries

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK