10 jaar koning Willem-Alexander op feloranje jubileumpostzegels

In 2013 werd koning Willem-Alexander ingehuldigd als staatshoofd van Nederland. Om zijn 10-jarig jubileum als koning te vieren, geeft PostNL het postzegelvel ‘10 jaar koning Willem-Alexander’ uit. 

10 Jaar Koning Wa

De foto’s op de jubileumpostzegels illustreren hoe de koning zijn publieke rol vervult. Op het postzegelvel staan foto’s van de Koningsspelen in 2019, werkbezoeken aan het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen in 2022 en aan Sint-Maarten in 2013, het staatsbezoek aan Indonesië in 2020 en de Troonrede in 2022. De oorspronkelijke kleurenfoto’s zijn bewerkt en in oranje gedrukt. Op de feloranje velrand staat een grote Nederlandse koningskroon die is opgebouwd uit citaten uit toespraken door koning Willem-Alexander, onder meer uit zijn veel besproken en geprezen speech op de Dam op 4 mei 2020. 

Het ontwerp van 10 jaar koning Willem-Alexander is gemaakt door Huub de Lang en Anne Schaufeli van studio026 uit Velp. De kernwoorden zijn in een gelaagde letter met ‘dropshadow’ over de foto’s op de postzegels geplaatst. In de achtergrond op de velrand is preegdruk toegepast, een druktechniek waarbij delen van het ontwerp door middel van reliëf extra opvallen. “Dat alles samen versterkt het concept”, aldus Schaufeli. “Het geeft het ontwerp statuur en een chique uitstraling, terwijl het tegelijkertijd een moderne invulling kreeg. Enerzijds klassiek, anderzijds eigentijds. Eigenlijk net als de koning.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK