Uitreiking prestigieuze Koning Willem I Prijs in 2018 in Nijmegen, inschrijving geopend

De uitreiking van de tweejaarlijkse Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, vindt volgend jaar mei plaats in Nijmegen. De Gelderse stad is in 2018 Green Capital of Europe, en mag zich een jaar lang duurzame hoofdstad van Europa noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Koning Willem I Stichting Nijmegen als locatie heeft gekozen voor de prijsuitreiking. De prestigieuze ondernemingsprijs wordt toegekend aan bedrijven die durf, daadkracht en duurzaam ondernemerschap hebben getoond. De aanmeldingsfase van de Koning Willem I Prijs en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is op 1 september jl. gestart en loopt nog tot en met 31 januari 2018, waarna de winnaars volgend jaar mei in Nijmegen bekend worden gemaakt. Voor meer informatie over de inschrijving en selectieprocedure: www.kw1prijs.nl.

Koningin Máxima reikt de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit aan Toine Brock (TOBROCO Machines), Rob Baan (Koppert Cress B.V.) en Frans van Houten (Koninklijke Philips N.V.). Beeld: Maarten Huisman.

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen: “Als gemeente en als Green Capital of Europe 2018, zijn we vereerd om gastheer te zijn van de Koning Willem I Prijs, die binnen het bedrijfsleven bekend staat als een respectabele prijs. Natuurlijk vooral omdat duurzaamheid een belangrijke pijler is bij de toekenning van de prijs. Om onze naam als Green Capital nog meer kracht bij te zetten, moedigen we natuurlijk van harte aan dat ondernemingen in de regio Arnhem-Nijmegen zich ook voor de prijs inschrijven. Het zou geweldig zijn als een onderneming uit onze regio één van de prijzen wint. Hoe dan ook, samen met de Koning Willem I Stichting zullen we zorgdragen voor een onvergetelijke uitreiking. Mét groene uitstraling”, aldus Bruls.

In 2016 mochten Koninklijke Philips N.V. (categorie Grootbedrijf) en TOBROCO Machines (categorie MKB) de Koning Willem I Prijs in ontvangst nemen. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap werd toegekend aan Koppert Cress B.V. Nederlandse ondernemingen kunnen zich tot en met 31 januari 2018 kandidaat stellen voor de Koning Willem I Prijs en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Over de Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap
De Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs, die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren, worden uitgenodigd zich in te schrijven. De prijzen worden gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Over Nijmegen Green Capital of Europe
De European Green Capital Award is een initiatief van de Europese Commissie. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een Europese stad, die vooroploopt in duurzaamheid en zo fungeert als inspiratiebron voor andere steden. De winnaar mag zich een jaar lang de duurzame hoofdstad van Europa noemen. Volgens de jury is de Gelderse stad ambitieus en goed gestructureerd. Daarnaast liet ze zien niet alleen concrete ideeën over de toekomst te hebben, maar ook het vermogen en bereidheid om hierin tijd te investeren en inspanningen hiervoor te leveren. Verder waardeerde de jury de betrokkenheid van de inwoners, die een duidelijk concept hebben van een groenere stad. In 2018 organiseert de stad, samen met bedrijven en inwoners, een jaar vol duurzame activiteiten, evenementen en groene routes in en om de stad. Kijk voor meer informatie op: www.greencapital2018.nl.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK