Het duurste boek

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag is maandag 6 november 2017 het duurste boek van Nederland onthuld: The Gold Edition van “Het Geheim van de Meester”, naar het gelijknamige tv-programma van AVROTROS.

Het boek is een eerbetoon aan Hollands vakmanschap. The Gold Edition is bekleed met 23 karaat bladgoud en afgewerkt met een patroon van 18 karaat goud in de vorm van de Fibonacci-krul, afgezet met druppelvormige parels en boutonparels. Het ontwerp is een artistieke verbeelding van het “Meisje met de Parel” van Johannes Vermeer. Met een prijs van 49.034,95 euro is deze uitgave, in een oplage van slechts 1 exemplaar, het meest exclusieve boek dat in 2017 verschijnt.

Alleen al voor het maken van de cover is bijna een kilo goud verwerkt. In “Het Geheim van de Meester” zijn aan de hand van röntgen- en infraroodfoto’s, XRF-scans en verfmonsters, schilderijen van beroemde Hollandse Meesters onderzocht, waarna met alle onderzoeksresultaten een historische reconstructie is gemaakt. Het vakmanschap en het eeuwenoude ambacht van de meesters, gecombineerd met moderne technieken, heeft auteurs Mark Zegeling en Marc Pos geïnspireerd om voor de Limited Edition een samenwerking aan te gaan met Steltman Juwelier in Den Haag (die in november zijn 100-jarig bestaan viert), goudleverancier Schöne Edelmetaal (in 1739 door Gerrit Schöne opgericht) en lijstenmakerij Gehring & Heijdenrijk (opgericht in 1845). Van het boek is ook een goedkope editie verkrijgbaar.

(bron: inct)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK