Reclamebelasting in Nijmegen

Nijmegen gaat reclamebelasting heffen voor ‘aantrekkelijke binnenstad’. Nijmegen wil vanaf 1 januari 2019 reclamebelasting heffen bij ondernemers in de binnenstad. De jaarlijkse inkomsten worden rond de 125.000 euro geschat. Dat geld wordt besteed aan activiteiten of bijvoorbeeld marketing.

Het bedrag dat ondernemers betalen wordt bepaald op basis van de WOZ-waarde van het pand. De maximale kosten zijn 1000 euro per jaar, voor de allergrootste ondernemers. “Op die manier kunnen ondernemers gezamenlijke kosten voor bijvoorbeeld activiteiten en marketing eerlijk verdelen”, schrijft de gemeente. “Maar gemopperd wordt er niet”, aldus De Gelderlander. “De ondernemers verwelkomen de taks waar ze zelf om hebben gevraagd”, zegt binnenstadsmanager Maarten Mulder.

Op dit moment kunnen ondernemers zelf kiezen of ze geld uitgeven voor het aantrekkelijker maken van de binnenstad. Vooral grote ketens betalen vaak niet mee, terwijl ze wel meeprofiteren van bijvoorbeeld de kerstverlichting in de winterperiode. Het Nijmeegse college wil met de regeling één lijn trekken.

Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de raad. Als dat het geval is, treedt de nieuwe belasting begin volgend jaar in werking.

Bron: SignPro

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK