Aquinox inkjetkop van Xaar goed ontvangen, resultaten omhoog

Eerder dan verwacht groeiden de resultaten van Xaar het afgelopen jaar door bijna 1,4 miljoen euro te hebben geïnvesteerd in de reorganisatie van de productiefaciliteit. Tegelijkertijd bleek de Aquinox inkjetprintkop al snel te worden opgemerkt als belangrijke innovatie in het inkjet speelveld.

Xaar Aquinox

CEO John Mills maakte de cijfers over 2022 bekend. Xaar boekte een totale omzet van bijna 83 miljoen euro een toename 23% ten opzichte van 2021. De brutowinst steeg met 42% steeg tot 32,5 miljoen euro. De aangepaste EBITDA verdubbelde tot ruim 7 miljoen euro, terwijl de aangepaste winst voor belastingen 3,2 miljoen euro bedroeg, vergeleken met een verlies van ruim 680.000 euro in 2021.

Xaar maakte bekend dat diverse fabrikanten testkits hebben aangevraagd voor de Aquinox koppen, die slechts 4 maanden geleden werd geïntroduceerd,

De eerste machines die nu worden voorzien van de nieuwe inkjetkop zijn voor textiel en direct-to-garment (DTG) printen met gepigmenteerde inkt. Aquinox kan ook reactieve kleurstofinkten verwerken. Golfkarton is een andere belangrijke doelmarkt voor de kop.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK