Xaar zegt met Aquinox printkop markt te veranderen

Het Britse bedrijf Xaar zegt een transformatie teweeg te gaan brengen voor de markt waarin OEM’s gebruik gaan maken van de Aquinox printkop.

Xaar Aquinox

De printkop is een jaar lang intern en met bètaklanten getest. Dit heeft Xaar het vertrouwen gegeven om de volledige specificaties en technologie van de printkop te onthullen en aan te kondigen dat het volledige testkits kan leveren.
Deze zullen door OEM’s worden gebruikt om de technologie en de geschiktheid ervan voor nieuwe producten te valideren. Het zal tot twee jaar duren voordat er producten op straat worden aangekondigd, aldus John Mills, CEO van Xaar.

Mills: “Aquinox is superieur aan andere watergebaseerde producten op de markt. De gebruikelijke manier was met inkten met een hoog watergehalte die veel energie vergen om het substraat te drogen. Veel mensen wilden inkten op waterbasis gebruiken, maar de beperkingen waren zo groot. Daarom is dit zo revolutionair. Het kan meer pigment aanbrengen zodat je twee keer zoveel kleur krijgt, je kunt twee keer zo snel printen en je hoeft het minder te drogen omdat er minder water is.”

De resolutie bedraagt 720 dpi met een afvuursnelheid van 48 MHz, maar met de mogelijkheid om druppels met tweemaal zoveel pigment af te vuren, kan de printkop sneller werken en kunnen snelheden van 100 m/min worden bereikt. Deze specificaties laten ruimte om in de toekomst een hogere resolutie en snellere printkoppen te ontwikkelen.

Lees verder bij Printbusiness

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK