Met FreeColour nog een alternatief voor Pantone

De breuk tussen Adobe en Pantone heeft tot gevolg dat verschillende partijen met alternatieven komen. FreeColour is afkomstig van FreieFarbe uit Oldenburg (Duitsland). Het is een non-profit organisatie, opgericht door Duitse- en Zwitserse kleurspecialisten.

Logo Freiefarbe

FreieFarbe woordvoerder Karsten Faeßer-Eitle zegt: “We realiseerden ons dat er niets op de markt was om mensen te helpen op een moderne en passende manier te communiceren. We hebben enige ervaring met het gebruik van spectrale gegevens, Lab, om te communiceren, maar het is niet eenvoudig. En dat leidde tot een onderzoek naar wat te doen om een stalenboek te maken dat gebaseerd is op spectrale gegevens, maar dat gemakkelijker te hanteren is.”

Het HCL-model gebruikt elk van de attributen van een kleur en verschuift die zonder de andere attributen te veranderen, zodat het eenvoudiger wordt om het ‘helderder te maken’ dan door alleen de driedimensionale plots in Lab te gebruiken.

De onderliggende gegevens blijven spectrale gegevens die kunnen worden vastgelegd, verzameld en gebruikt in een stalenboek voor een project dat kan worden begrepen in drukwerk, textiel, decor en andere gebieden waar kleurintentie moet worden gecommuniceerd.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK