Amazon wil bestelling onderweg 3D printen

AmazonGlobalDe Amerikaanse webwinkel Amazon heeft een patentaanvraag ingediend voor wat ‘een mobiele fabriek’ moet worden: een vrachtwagen die tijdens de rit naar de klant het bestelde product print met behulp van een 3D-printer. U doet met andere woorden een bestelling, de vrachtwagen vertrekt naar uw adres en tijdens de rit wordt uw bestelling met behulp van een 3D-printer geprint. Amazon wil zo 2 vliegen in één klap slaan: niet enkel moet de klant minder snel op zijn bestelling wachten, het scheelt de Amerikaanse webwinkel ook een pak magazijnruimte, want het product moet pas geproduceerd worden wanneer er vraag naar is.
Amazon zou een databestand naar de 3D-printer in de vrachtwagen sturen waarna die naar de klant vertrekt. Vooral voor relatief eenvoudig en snel te printen reserve-onderdelen zou een markt zijn, denkt de webwinkel.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK