Grafische Groep Matthys wint Invercote Award 2015

MatthijsGrafische Groep Matthys (Turnhout, België) won onlangs de mondiale Invercote Award 2015 in de categorie Best design met een exclusief vormgegeven luxe vouwkartonnageverpakking voor saffraan.

Deze onderscheiding is een bekroning voor de bijzondere producties die in Turnhout gemaakt worden met de ‘inline cold foil / koudfolie druktechniek’. Met deze innovatieve foliedruk realiseert de drukkerij luxe grafische producties voor klanten in heel België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk met uitlopers naar Duitsland en Groot-Brittannië.

Recent investeerde de drukkerij nog in een hoogwaardige stansmachine en een complete vouw-plakstraat voor de interne afwerking van opvallende vouwkartonnage-verpakkingen.

De inzending die de jury deed besluiten om de award aan Grafische Groep Matthys toe te kennen is een exclusieve vouwkartonnage-verpakking voor saffraan. De designafdeling van de drukkerij ontwierp de verpakking voor de Nederlandse klant “Golden Result Saffron” en de productie werd uitgevoerd op Invercote-karton met koudfolie-druktechniek én softtouch-lak afwerking.

Iggesund & Grafische Groep Matthys geven donderdag 19 maart een presentatie in De Monsterkamer in Amsterdam. Die middag is ook de prijswinnende saffraanverpakking te zien.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK