Matthys kiest koudfolieunit van Vinfoil

Pascal & Erik Matthys en Stefan & Vincent van der Heijden (rechts)

Pascal & Erik Matthys en Stefan & Vincent van der Heijden (rechts)

De Turnhoutse drukkerij Grafische Groep Matthys heeft tijdens drupa de allereerste Vinfoil Optima aangeschaft. Die zal geplaatst worden op een gloednieuwe KBA grootformaat drukpers. Met deze investering in de inline cold foil (of koudfolie)-druktechniek is een bedrag van ongeveer 2,2 miljoen euro gemoeid.
Deze bijzondere koudfolie-unit is ontwikkeld door het ingenieursteam van Vincent van der Heijden, eigenaar van het Nederlandse Vinfoil in ’s-Hertogenbosch. Deze unit, te monteren op een 70×100 cm formaat vellenoffset-drukpers, maakt het mogelijk om één enkele drukgang de drukvellen te voorzien van luxe-foliedetails. Met de nieuwe Vinfoil Optima kan Matthys, expert in bijzondere koudfoliedruk-producties, zeer grote producties aan voor de top van de luxe merken. De drukkerij richt zich vooral op grafische ontwerpers en reclamebureaus, uitgeverijen van boeken, magazines en wenskaarten, en op de luxemerken in onder meer de cosmetica- en automobielbranche. Ook werkt Matthys voor tientallen grafische collega-drukkerijen die een deel van hun productie voor deze speciale techniek uitbesteden.

Bron: Matthys/Vinfoil


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK