Amazon lanceert het eerste delivery station in Nederland

“We zijn verheugd dat we ons eerste delivery station lanceren in Nederland,” zegt Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland. “Sinds de lancering van Amazon.nl in 2020, hebben wij veel positieve feedback ontvangen van onze Nederlandse klanten. Naarmate de groei van ons bedrijf blijven we investeren, met name in ons logistieke netwerk binnen Nederland. Met de introductie van dit nieuwe delivery station wordt de bezorging aan onze klanten nog efficiënter.”

Amazon Delivery Station

Het gebouw in Rozenberg werd op 14 juli 2021 geopend en is 8500 m². Het levert aan klanten uit het gebied rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Delivery stations spelen een cruciale rol in de laatste kilometers van het bestelproces en zorgen voor extra snelheid bij de bezorging aan de klanten. Pakketten worden vanuit bestaande Amazon magazijnen en sorteringscentra in Europa verstuurd naar een delivery station, waar ze in bestelauto’s worden geladen om vervolgens te worden bezorgd bij klanten.

Amazon biedt ondernemers ook de kans om hun eigen bedrijf op te zetten en pakketten te bezorgen aan klanten van Amazon. Amazon zal hen op een praktische manier helpen bij het opstarten van hun koeriersbedrijf, onder meer door hen toegang te geven tot geavanceerde bezorgtechnologie; kortingen op een selectie van bedrijfsmiddelen en diensten; training op het gebied van hulpmiddelen, processen en het functioneren van de chauffeurs; en leveringen rechtstreeks van Amazon.

Amazon Delivery Station Rozenberg 1

Het delivery station zorgt, initieel, voor meer dan 100 fulltime en parttime banen, boven op de honderden banen voor chauffeurs bij Amazon’s Delivery Service Partners. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK