Altrif Label eerste etikettendrukkerij in Nederland met FSSC 22000 certificaat.

Altrif LabelAltrif Label heeft als eerste Nederlandse drukkerij de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie behaald, namelijk: FSSC 22000. Deze standaard is goedgekeurd door de Global Food Safety Iniative en creëert internationale harmonie op het gebied van voedselveiligheid.

Er wordt gewerkt met speciale inkten genaamd “Low-Migration”. Deze inkten minimaliseren de kans van migratie. Wanneer er labels geproduceerd worden die direct contact hebben met voedsel wordt er gebruik gemaakt van speciaal materiaal met een aluminium barrière. Dit verkleint de kans op migratie, en voldoet aan de eisen van de certificering.

‘’De wensen en eisen van onze klanten binnen de voedselindustrie worden steeds strenger. Voorbeeld is de traceability van onze inkten. We zijn nu in staat om zowel up als downstream te monitoren waar en wanneer onze inkten zijn gebruikt.  Het toevoegen van het FSSC 22000 certificaat sluit daarmee perfect aan op onze visie voor de toekomst waarin we onze klanten nog beter willen bedienen.’’ Aldus Dhr. Goderie (C.O.O.)


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK