Xerox rapporteert sterker eerste kwartaal

De verkoop van met name printsystemen stijgt weer omdat de problemen in de toeleveringsketen minder zijn in vergelijking tot hetzelfde kwartaal van het afgelopen jaar. De omzetgroei was 2,8% op jaarbasis. Hierdoor had Xerox een totale omzet van $1,72 miljard voor de eerste drie maanden van 2023 tegenover $1,67 miljard dezelfde periode in 2022.

Xerox CEO Steve Bandrowczak zei: “Ondanks een uitdagend macro-economisch klimaat blijft de vraag naar onze apparatuur en diensten veerkrachtig en wordt deze ondersteund door het dienstenaanbod dat onze klanten helpt de huidige macro tegenwind zoals hogere inflatie, arbeidstekorten en krappere liquiditeitsvoorwaarden te migreren. Verder hebben de voordelen van een flexibelere kostenbasis en voortdurende operationele efficiëntie bijgedragen aan de verbetering van de winstgevendheid in het eerste kwartaal.”

De winst voor belastingen in het eerste kwartaal bedroeg $85.000, vergeleken met een verlies voor belastingen van $89.000 in 2022.

Xerox Baltoro
Xerox Baltoro

De omzet uit de verkoop van apparatuur bedroeg $391 miljoen in het kwartaal, een stijging van 24,5% ($314 miljoen), geholpen door een betere beschikbaarheid van apparatuur voor productieprint en lichte productiedruk in de belangrijkste gebieden in de VS en EMEA. Productieapparatuur, waaronder de lijnen Baltoro, Iridesse en Versant, waren goed voor een omzet van 73 miljoen dollar (54 miljoen dollar) en een stijging tot 19% van deze inkomsten uit apparatuurverkoop. Middensegmentapparatuur bracht 252 miljoen pond (194 miljoen dollar) op.

Vlakke groei

Het bedrijf zegt dat het verwacht dat de groei voor het jaar vlak zal zijn of in het beste geval in lage enkele cijfers. De operationele winstmarge zal echter stijgen van 4,7% naar 5,0-5,5% dankzij de beter dan verwachte winstgevendheid in de eerste drie maanden en de lopende efficiëntieprogramma’s.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK