Xerox beperkt in de rode cijfers

De omzet van Xerox over het tweede kwartaal daalde met 2,6% in vergelijking tot dezelfde periode in 2021. Het nu nog beperkte verlies (voor belastingen) bedroeg 5 miljoen dollar.

Xerox Logo Red Rgb Tm Big

Uit het verslag over het tweede kwartaal tot 30 juni bleek dat de omzet van de fabrikant daalde met
46 miljoen dollar ten opzichte van een jaar geleden tot 1,747 miljard dollar. Het bedrijf leed in het tweede kwartaal een verlies vóór belastingen van 5 miljoen dollar, vergeleken met een winst vóór belastingen van
99 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Xerox handhaaft de verwachtingen voor de inkomsten voor 2022.

Het bedrijf is al langer bezig haar aanbod te verbreden, waarbij al vaker opviel dat ‘print hardware’ in afgelopen financiële publicaties steeds minder prominent werd genoemd. Het bedrijf verwacht echter over heel 2022 een omzet te realiseren van 7,1 miljard dollar.

De beurskoers van het bedrijf is al enige tijd dalende (vanaf het begin van dit jaar 40%), maar de cijfers over het tweede kwartaal hadden hier nauwelijks invloed op.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK