‘Fluitende’ reclamezuilen gaan ’s nachts beperkt uit

Dat schrijft de regionale Omroep West op haar website naar aanleiding van klachten van bewoners in de binnenstad van Gouda. Exploitant Clear Channel is gevoelig voor de klacht en zet het geluid
’s nachts beperkt uit.

Clearchannel Zuil
Foto ter illustratie (bron: Clear Channel))

Mensen klagen vooral over het ingebouwde ventilatiesysteem van de digitale zuilen (mupi’s), die bij warmte voor interne verkoeling moeten zorgen. De digitale zuilen laten wisselende content zien, compleet met ‘verlichting’ voor de avond- en nachturen.

Niet tevreden

De bewoners zijn niet bepaald tevreden over het tijdelijk uitzetten van de schermen door de exploitant. Er zou worden geëxperimenteerd in een tijdsblok van 00.00 – 05.00 uur. Clear Channel laat weten dat zij de interne temperatuur van de zuilen nauwlettend in de gaten houdt om defecten te voorkomen. Sommige bewoners vinden de zuilen ook een vorm van ‘lichtvervuiling’.

Onderzoek

De gemeente Gouda beloofde onderzoek te laten doen naar de mupi’s door de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH). Mupi’s vallen echter niet onder milieu wet- en regelgeving. Er is dan dus geen wettelijke basis om maatregelen te nemen, maar de gemeente wil wel in gesprek met Clear Channel.

Belang gemeente

Reclame-uitingen zoals deze zijn een belangrijke bron van inkomsten voor de gemeente. Alleen al aan de concessie van Clear Channel Nederland wordt circa 4,3 miljoen euro aan inkomsten gegenereerd. Het ligt dus niet erg voor de hand dat Gouda de exploitant ‘hard gaan aanpakken’.

Bron: Omroep West

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK