Al twee grote Duitse retailers stoppen met reclamefolders

Nadat eerder de grootste bouwmarktketen van Duitsland, Obi, is gestopt met reclamefolders, zegt nu ook supermarktketen REWE te stoppen met folders vanaf juli volgend jaar. De folders van REWE behoren tot de oudste reclamefolders van het land.

Lionel Souque Rewe
Lionel Souque, CEO van de REWE Group

Lionel Souque, CEO van de REWE Group zegt in een persbericht dat het bedrijf het besluit heeft genomen vanwege haar duurzaamheidsdoelstellingen. Volgens gemaakte berekeningen zou de conversie meer dan 73.000 ton papier besparen en 70.000 ton CO₂ en
380 miljoen kWh energie per jaar. Het bedrijf verspreidde tot nu toe wekelijks zo’n 25 miljoen flyers. Vanaf begin augustus zal het bedrijf de oplage van brochures met 4 miljoen stuks verminderen. Het bedrijf gaat de eigen folders vervangen door advertenties in de dagbladen en door middel van digitale media.

Het bedrijf zegt de gedrukte media-uitingen gefaseerd te gaan uitfaseren binnen de gebieden rondom de ca. 3700 REWE-winkels.

Het besluit om te stoppen met folders werd al eerder genomen, maar wordt nu versneld door de actuele energiesituatie in het land.

Obi

Obi Verklaring

Bouwmarktketen Obi (48.000 werknemers) nam in juni het besluit haar reclamemedia volledig te richten op de HeyObi App. De argumenten van Obi zijn echter meer gericht op het businessmodel, waarin online verkoop een steeds grotere rol gaat spelen. De app biedt de mogelijkheid direct met lokale werknemers van vestigingen te chatten. Milieuaspecten worden in de argumentatie niet genoemd.

Inmiddels hebben drie miljoen klanten zich voor de app geregistreerd binnen de 350 verkooppunten in Duitsland en 290 vestigingen elders.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK