Xerox 711 miljoen dollar in de min in vierde kwartaal

De verkoop daalde in het vierde kwartaal van afgelopen jaar met 7,9% tot 1,78 miljard dollar.
Het afgelopen kwartaal zorgde ervoor dat Xerox voor geheel 2021 in de rode cijfers terechtkwam.

Logo Xerox 2021

Voor het volledige jaar bedroeg de omzet iets minder dan $7,04 miljard (2020: $7,02 miljard). De bedrijfswinst daalde met 19,2% tot 375 miljoen dollar, wat volgens de groep voornamelijk te wijten was aan de verstoring van de toeleveringsketen. Het bedrijf noteerde een verlies voor belastingen van 475 miljoen dollar. Wel wist het bedrijf zijn cashflow met 87 miljoen dollar te verbeteren tot 561 miljoen dollar.

CEO John Visentin verwacht voor 2022 weer groei, mede door nieuwe business initiatieven.

In de loop van het jaar heeft Xerox een aantal nieuwe bedrijfsonderdelen gelanceerd: Xerox Financial Services, augmented reality dienstenplatform CareAR, en Innovation dat ontwikkelingen commercialiseert die in zijn PARC-faciliteit zijn gemaakt, waaronder IoT (Internet of Things), 3D-printen en Cleantech.

CareAR consolideert het vorig jaar overgenomen CareAR-bedrijf onder één holding, samen met Xerox’ DocuShare content management systeem, het XMPie cross-media platform en de PARC Alto AI kunstmatige intelligentie engine. Het doel is, om ‘hoogwaardige klantresultaten en service-ervaringen te leveren aan ondernemingen in verschillende sectoren.’

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK