Kantoren weer open, Xerox zegt voorzichtig te profiteren

John Visentin, CEO van Xerox ziet voorzichtige signalen van herstel, nu kantoren hun deuren weer openen voor hun werknemers. Het effect van massaal nieuwe bestellingen laat volgens de CEO nog wel even op zich wachten.

John Visentin

Visentin verwacht niet dat het tweede half jaar van 2021 zal resulteren in een herstel van de cijfers zoals voor de coronacrisis. Hij zegt met name door het tweede kwartaal wel weer te vertrouwen in een terugkomende stijgende lijn van omzet in producten en diensten.

De totale omzet van Xerox steeg in de eerste zes maanden tot 3,5 miljard dollar, tegen 3,3 miljoen dollar een jaar geleden.

Xerox zegt te blijven investeren in met name overnames en nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld in 3D printing. Hij voegde daar meteen aan toe dat die investeringen op korte termijn op de marges druk zullen blijven uitoefenen.

Nieuwe diensten en producten buiten print

Eén van de nieuwe projecten is Evoque, een joint venture met de staat Victoria in Australië voor het monitoren van de conditie van bruggen en andere infrastructuur die begint te lijden onder de wisselvalligheden van de tijd. Xerox meent dat dit een kans biedt om vanuit Australië uit te breiden naar de VS.

Een andere onderneming is, wat het bedrijf het eerste service experience management platform noemt, bedoeld om bedrijven te helpen die ingenieurs moeten beheren maar het moeilijk vinden om bekwaam, ervaren personeel aan te trekken. Het combineert CareAR om de interactie met de junior engineer te stimuleren, DocuShare voor de levering van verwerkte pagina’s, XMPie voor personalisatie naar de ontvanger en kunstmatige intelligentie die in het Xerox Parc is ontwikkeld.

Omzet in printapparatuur

Het zal nog wel even duren voordat dit in de buurt kan komen van de cash die wordt gegenereerd door de kernactiviteiten voor de verkoop van apparatuur en service. In de eerste helft van 2021 bedroeg de omzet uit de verkoop van apparatuur 1,27 miljard dollar, met groei in de low-, mid- en high end-apparatuur. De groei in de verkoop van apparatuur in het topsegment, de iGen, Baltoro. Iridesse en Versants, deed de verkoop in het tweede kwartaal stijgen van $67 miljoen naar $80 miljoen.

Dit ligt onder het groeitempo dat in de kantoorsector wordt ervaren, wat erop duidt dat er nog enige aarzeling bestaat wanneer productieprinters een volgende investering overwegen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK