TikTok krijgt jeugd weer aan het lezen van boeken

De jeugd aan het lezen krijgen is al jaren een grote uitdaging. Toch lijkt het erop dat het socialmediaplatform TikTok er de laatste tijd wel in slaagt.

Hoe? Met de nieuwste populaire trend #BookTok (#BoekTok). “De laatste maanden komen veel jonge meisjes met hun ouders naar de boekhandel en is er meer vraag naar specifieke boeken.”

boeken

TikTok werd enkele jaren geleden razend populair en staat bij velen nog altijd bekend als het platform waar miljoenen korte muziekfilmpjes de revue passeren. Maar de laatste tijd steekt er een nieuwe trend de kop op: #BookTok (of de Nederlandse variant #BoekTok). Een onderdeel op TikTok dat volledig gewijd is aan boeken en ondertussen al zo’n 13,8 miljard keer is bekeken. 

Lees verder bij HLN

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK