Amerikanen luisteren meer en lezen minder

BB180803LuisterboekOpvallende ontwikkelingen in Amerika. Volgens de vereniging van boeken producenten AAP neemt de verkoop van boeken verder af, het gebruik van luisterboeken nam spectaculair toe.

De cijfers van de boeken verkoop in het eerste kwartaal in Amerika laten een terugval zien in de verkopen van kinderboeken (-16%). De verkoop van boeken voor volwassen steeg daarentegen met 3,4 %. De totale omzet in boeken kwam het eerste kwartaal in Amerika uit op 2,2 miljard dollar, een daling van 6.6%.

Digitaal lezen laat een spectaculaire verschuiving zien. Het aantal verkochte e-Books daalde met 7,5 procent en het aantal gedownloade betaalde luisterboeken steeg met maar liefst 34%. Het lijkt een trend onder jongeren te zijn om meer te gaan luisteren naar boeken op de smartphone dan ze te lezen. Ook hier zijn ontwikkelingen naar het via streaming luisteren naar boeken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK