Hete zomer

BB150803actie Etten LeurOp 1 augustus zit de grafische industrie al twee jaar zonder cao. Voor het FNV is de maat vol en de werknemers zetten afgelopen weekend de persen stil bij de Persgroep Printing in Apeldoorn en Den Haag. Lokale edities bleven uit. Inmiddels zijn zondag de persen weer opgestart en viel vanochtend de krant weer normaal op de mat. Een ongebruikelijke actie zo midden in de zomer maar niet zonder reden zegt Bernard van Iren van FNV Kiem op nu.nl. ‘Staken doe je niet voor je lol, dit is echt het uiterste middel. Morgen zijn we op de kop af twee jaar bezig en  is er nog steeds geen cao. Ook in een krimpende bedrijfstak moet je je vakmensen met respect blijven behandelen. En daar hoort een fatsoenlijke loonsverhoging bij’.

Volgens het FNV zijn er in augustus minder acties te verwachten omdat heel veel leden met vakantie zijn.

 

Lees meer over de cao perikelen op Printmedianieuws.nl

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK