Reis de zomer achterna als Canon storyteller

Canon introduceert haar nieuwe merkcampagne ‘Live For The Story’. De campagne gaat van start met een zoektocht naar de ideale storyteller, iemand die een jaar lang de zomer achterna reist, met als doel 365 inspirerende verhalen in beeld te brengen. Hiermee wil Canon het begrip storytelling nieuw leven in blazen.

Dagelijks worden 200 miljoen foto’s geüpload naar Facebook en 95 miljoen foto’s en video’s op Instagram geplaatst. Met als gevolg dat de kunst van het vertellen van een verhaal verloren gaat in een oceaan vol selfies, katten en avocado-brunches. Als reactie op een cultuur waarin meer foto’s worden gedeeld dan verhalen, introduceert Canon vandaag haar nieuwe merkcampagne ‘Live For The Story’ die mensen aanmoedigt om speciale herinneringen te vinden in alle momenten van het leven, ongeacht waar ze zijn of wat ze doen. Ook start Canon een zoektocht naar één persoon die ons allemaal zal inspireren voor ‘Live For The Story’ en die de kunst van storytelling in ere herstelt. De kandidaten voor deze wereldbaan kunnen ‘solliciteren’ via Instagram en inzendingen worden beoordeeld door actrice, producent, muzikant en storyteller Zoë Kravitz.

De uitverkoren storyteller reist een jaar lang over de hele wereld de zomer achterna, naar bestemmingen als Lissabon, Melbourne en Brazilië. De reis die de Canon storyteller maakt wordt een eigen verhaal van de zomer, een verhaal waarmee anderen weer geïnspireerd worden.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK