Ricoh Pro Z75 komende zomer in beta test

Ricoh laat rondom de Ricoh Pro Z75 regelmatig van zich horen. Toch gaat de machine pas komende zomer in beta test en zal vanaf begin 2022 beschikbaar komen voor de markt.

De nieuwe B2+ (585 mm x 750 mm) richt zich op markten waar nu vooral nog offset technieken worden gebruikt. Een positionering die door meerdere fabrikanten wordt gekozen, ook in het inkjet rotatiesegment.

Ricoh Proz75

De afdruksnelheid bedraagt 4500 vel/uur (4/0) of 2250 vel/uur bij dubbelzijdig printen (4/4). Het systeem verwerkt substraten in gramgewichten van 60 tot 400 g/m² en, voor gestreken offsetpapier, van 73 tot 400 g/m². Velformaat varieert van A3 tot B2/B2+. Het nieuwe front-end is ontwikkeld in samenwerking met EFI. De nieuwe printkoptechnologie, ontwikkeld en geoptimaliseerd door Ricoh, levert een resolutie van 1200 x 1200 dpi bij alle printsnelheden.

Namen van mogelijke beta locaties in ons land zijn nog niet bekendgemaakt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK