Vakbladen.com neemt Bèta Publishers over

BB160825 www.vakbladen.comVakbladen.com BV uit Zwolle heeft per direct Bèta Publishers uit Den Haag overgenomen. Bèta Publishers is de uitgever van de tijdschriften TW (Technisch Weekblad), C2W, C2W life sciences, Chemische Feitelijkheden, Mens & Molecule, Medicines, Maritiem Nederland en Waterkracht, alsmede de vacaturesite BETABANEN.nl en de eventportfolio bestaande uit Labtechnology, The Analytical Challenge en C2W Career Expo.

Vakbladen.com neemt hiertoe alle aandelen over van de bedrijven Bèta Publishers BV, Archer Media BV en Bèta Publishers Chemie BV.

Vakbladen.com is de nieuwe uitgeeforganisatie van mediaondernemer Rik Stuivenberg, die met zijn bedrijven Publish Impuls (abonnementenservice) en Content Innovators (automatische opmaak en contentbeheer) de laatste jaren werkte aan een nieuwe mediagroep waartoe zowel uitgeefdiensten als uitgeefactiviteiten behoren. Begin 2015 nam Vakbladen.com al 8 titels over van Eisma Business Media en in het voorjaar het tijdschrift DEFOTOGRAAF.

Meer informatie is te vinden op www.betapublishers.nl en www.vakbladen.com.

Met de overnames van Bèta Publishers en aanverwante bedrijven versterkt Vakbladen.com haar positie als B2B-uitgever. Door het combineren van de uitgeefactiviteiten worden alle ondersteunende uitgeeffaciliteiten onder een dak gebracht en worden kennis en middelen optimaal gedeeld binnen de hele uitgeefgroep. Zowel Bèta Publishers als Archer Media blijven als aparte uitgeefcombinatie bestaan.

Bèta Publishers bezit leidende merken in de chemische, technische en maritieme sector, met de daarbij behorende content en profielendatabases, gecombineerd met kennis van de verschillende markten. Bij alle genoemde merken geldt dat Bèta Publishers een groot aantal samenwerkingsverbanden heeft met branche- en ledenorganisaties zoals de KNCV, de KVCV, KIVI, NVBMB, NBV, KVNR, KNV ‘Onze Vloot’, St. NML.

Rik Stuivenberg, eigenaar van Vakbladen.com wil met Bèta Publishers investeren in de ontwikkeling van kwalitatief goede content die eenvoudig te ontsluiten is. Dat begint al bij de productie van de content en zet door in de vormgeving. Het uitbouwen van kennis over de klant, de abonnee, de relatie en/of een profiel is onmisbaar hierbij.

Stuivenberg is enthousiast over de medewerkers van Bèta Publishers: “Het zijn zeer professionele en deskundige mensen met hart en kennis voor de sectoren waarin zij de informatie verzamelen, delen en vormen.” Vakbladen.com BV en Publish Impulse Group bouwen samen met partners aan een compleet businessmodel waarbij samenwerking en vertrouwen kernbegrippen zijn. Samen bereiken we meer dan ieder voor zich.”

Vakbladen.com werkt met partners als: Socho IT; X-Cago; Twin Media; Content Innovators; Pro Active; Woodwing en Veldhuis Media aan een compleet uitgeefmodel.

Sijmen Philips, directeur van Bèta Publishers, voegt daaraan toe: “Ik ben ervan overtuigd dat Vakbladen.com een uitgeverij is met visie op moderne uitgeefmodellen. Door Bèta Publishers en Archer Media daarin onder te brengen wordt er op één plek ontwikkeld. Deze synergie versterkt de continuïteit van beide organisaties en biedt een uitstekend platform voor het verder ontwikkelen en laten groeien van het huidige portfolio.”

De integratie van de Haagse uitgeverij Bèta Publishers en Archer Media zal voor 1 oktober 2016 geëffectueerd zijn. De activiteiten van Content Innovators in Alphen aan den Rijn zullen worden verplaatst naar Den Haag. De vestiging van Vakbladen.com in Arnhem zal in het 4e kwartaal worden verplaatst naar Zwolle. Vakbladen.com en Publish Impulse Group heeft daarna vestigingen in Den Haag, Eindhoven, Heerenveen en Zwolle.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK