De beste social media analytics gereedschappen voor publishers

buzzsumo-social-analyticsSocial media zijn een geaccepteerd gereedschap geworden om content te vermarkten maar leveren een moeras aan data op waarin je snel in onder kunt gaan. Gelukkig zijn er gereedschappen waarmee je sociale media inspanningen en hun effect kunt meten. Adam Sherk, VP SEO en Social Media bij de Define Media Group, maakte voor ons een lijst van de nu beschikbare en meest gebruikte gereedschappen. Hij verdeelde die in apps die real-time analyses geven, management tools waarmee je de hoeveelheid data terug kunt brengen, algemene tracking tools niet specifiek gemaakt voor publishing en simpele URL tellers waarvan de meeste gratis zijn. Als introductie tot analytics en als uitgangspunt voor een zoektocht naar de voor jou beste oplossing is de lijst van Adam een goede start.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK