De beste social media analytics gereedschappen voor publishers

buzzsumo-social-analyticsSocial media zijn een geaccepteerd gereedschap geworden om content te vermarkten maar leveren een moeras aan data op waarin je snel in onder kunt gaan. Gelukkig zijn er gereedschappen waarmee je sociale media inspanningen en hun effect kunt meten. Adam Sherk, VP SEO en Social Media bij de Define Media Group, maakte voor ons een lijst van de nu beschikbare en meest gebruikte gereedschappen. Hij verdeelde die in apps die real-time analyses geven, management tools waarmee je de hoeveelheid data terug kunt brengen, algemene tracking tools niet specifiek gemaakt voor publishing en simpele URL tellers waarvan de meeste gratis zijn. Als introductie tot analytics en als uitgangspunt voor een zoektocht naar de voor jou beste oplossing is de lijst van Adam een goede start.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK