Wanneer stapt HP in 3D-printen?

Naar buiten toe hult hpcomputergigant HP zich in stilzwijgen, maar de geruchten worden steeds sterker dat er een spoedige introductie van de eerste HP-3D-printer op handen is. Er wordt gespeculeerd dat hier achter de schermen bij HP hard aan wordt gewerkt, wat tot de nodige onrust op de markt heeft geleid; de aandelen van de grootste 3D-printerfabrikant 3D Systems, zouden al zijn gekelderd. Volgens 3dprint.com maken ‘de grote jongens’ op de 3D-markt zich inmiddels wel zorgen over de nieuwkomer, maar is er geen reden voor paniek. HP is weliswaar een groot bedrijf, maar de historie wijst uit dat nieuwkomers op een redelijk volwassen markt zelden op korte termijn een hoog marktaandeel halen. Intussen introduceert marktleider 3DSystems het ene na het andere product en heeft het bedrijf onlangs de R&D van Xerox in Wilsonville overgenomen.
Zowel Konica Minolta als HP hebben inderdaad eerder al aangekondigd nog dit jaar een eigen 3D-printer te ontwikkelen. Als deze grote bedrijven zich serieus op de 3D-markt gaan storten, ontstaat nog meer nodige schaalgrootte en zal de techniek – en daarmee de kwaliteit en toepassingsmogelijkheden – zich snel verder ont wikkelen. De verwachting is dan ook dat 3D-printen exponentieel zal groeien (redactie Blokboek.com)

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK