Ricoh ‘plaagt’ met aankondiging B2 vellen inkjet

Ricoh koos ervoor een nog niet gereed zijnde machine aan te kondigen in het B2 vellen inkjetsegment. Naar eigen zeggen wordt de Ricoh Pro Z75 de ‘game changer’ in de B2 vellenmarkt.

Ricoh Pro Z75

Er zijn, op wat plaatjes na, geen exacte specificaties bekendgemaakt van deze machine, die ‘van de grond’ af volledig in eigen beheer is ontwikkeld, dus inclusief de inkjetkoppen.

Het besluit nu met de Ricoh Pro Z75 naar buiten te treden, is vooral ingegeven door het niet doorgaan van drupa 2021. De vroege aankondiging toont aan dat de B2 vellenmarkt in inkjet ‘spannend’ genoemd mag worden. Ricoh zei dat de machine is uitgerust met o.a. de uiterst effectieve drogingstechnologie en auto-duplexing. De machine zou passen in een breed applicatiepallet binnen het segment commercial print. Er zijn nog geen gegevens bekend over beschikbaarheid en prijs.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK