Ricoh ‘plaagt’ met aankondiging B2 vellen inkjet

Ricoh koos ervoor een nog niet gereed zijnde machine aan te kondigen in het B2 vellen inkjetsegment. Naar eigen zeggen wordt de Ricoh Pro Z75 de ‘game changer’ in de B2 vellenmarkt.

Ricoh Pro Z75

Er zijn, op wat plaatjes na, geen exacte specificaties bekendgemaakt van deze machine, die ‘van de grond’ af volledig in eigen beheer is ontwikkeld, dus inclusief de inkjetkoppen.

Het besluit nu met de Ricoh Pro Z75 naar buiten te treden, is vooral ingegeven door het niet doorgaan van drupa 2021. De vroege aankondiging toont aan dat de B2 vellenmarkt in inkjet ‘spannend’ genoemd mag worden. Ricoh zei dat de machine is uitgerust met o.a. de uiterst effectieve drogingstechnologie en auto-duplexing. De machine zou passen in een breed applicatiepallet binnen het segment commercial print. Er zijn nog geen gegevens bekend over beschikbaarheid en prijs.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK