Konica Minolta verbetert vellen inkjet machine Accuriojet KM-1

Met een bescheiden toevoeging van de letter ‘e’, richt de nieuwe Accuriojet KM-1e zich vooral op verbreding van de marktsegmenten waarin de machine haar weg zal kunnen vinden.

Vooral de toepasbaarheid van meer substraten moet de machine beter geschikt maken voor ‘industrial print’ toepassingen. Dat kan vooral door de substraten: transparante folie, foliepapier, metallic media, canvas en kunststof- en synthetische substraten.

Konica Minolta Accuriojet Km 1e Bogen Inkjet Digitaldruck Uv Inkjet

De oorspronkelijke machine werd tijdens drupa 2016 gelanceerd.

De nieuwe Accuriojet KM-1e is uitgerust met nieuwe mediasensoren op verschillende punten, om een correcte behandeling van de materialen te garanderen. Ook de verwerking van bijzonder dun gecoate materialen is verbeterd.

Papier workflow

Om het postpresswerk te vergemakkelijken, heeft Konica Minolta haar nieuwe Accuriojet KM-1e ook uitgerust met een nieuwe tape-inserter, die papierstroken schiet wanneer de vellen worden gestapeld. Dit maakt het gemakkelijk om te zien waar de ene printopdracht eindigt en de volgende begint. Daarnaast zijn er nieuwe inline-interfaces, die een directe aansluiting van post en persapparatuur van derden mogelijk maken.

Voor geïnteresseerden is het nieuwe inkjet printsysteem in ieder geval vanaf volgende maand beschikbaar voor demonstraties en tests in het Europese hoofdkantoor in Langenhagen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK