Konica Minolta verbetert vellen inkjet machine Accuriojet KM-1

Met een bescheiden toevoeging van de letter ‘e’, richt de nieuwe Accuriojet KM-1e zich vooral op verbreding van de marktsegmenten waarin de machine haar weg zal kunnen vinden.

Vooral de toepasbaarheid van meer substraten moet de machine beter geschikt maken voor ‘industrial print’ toepassingen. Dat kan vooral door de substraten: transparante folie, foliepapier, metallic media, canvas en kunststof- en synthetische substraten.

Konica Minolta Accuriojet Km 1e Bogen Inkjet Digitaldruck Uv Inkjet

De oorspronkelijke machine werd tijdens drupa 2016 gelanceerd.

De nieuwe Accuriojet KM-1e is uitgerust met nieuwe mediasensoren op verschillende punten, om een correcte behandeling van de materialen te garanderen. Ook de verwerking van bijzonder dun gecoate materialen is verbeterd.

Papier workflow

Om het postpresswerk te vergemakkelijken, heeft Konica Minolta haar nieuwe Accuriojet KM-1e ook uitgerust met een nieuwe tape-inserter, die papierstroken schiet wanneer de vellen worden gestapeld. Dit maakt het gemakkelijk om te zien waar de ene printopdracht eindigt en de volgende begint. Daarnaast zijn er nieuwe inline-interfaces, die een directe aansluiting van post en persapparatuur van derden mogelijk maken.

Voor geïnteresseerden is het nieuwe inkjet printsysteem in ieder geval vanaf volgende maand beschikbaar voor demonstraties en tests in het Europese hoofdkantoor in Langenhagen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK