Xeikon onthult nieuwe 1200 dpi inkjetpers voor high-end labelsegment

Xeikon heeft details bekendgemaakt over de volgende evolutie van de Panther inkjettechnologie, nu de persfabrikant zich voorbereidt op de wereldpremière van de Xeikon PX3300HD, een nieuwe 1200 dpi digitale pers die op drupa 2024 wordt gelanceerd.

De vijfkleurenmachine is ontwikkeld voor hoogwaardige etiketten en biedt een drukbreedte van 330 mm en snelheden tot 70 m/min, zelfs bij het drukken met wit met hoge opaciteit. Bovendien maakt de Xeikon PX3300HD gebruik van een nieuw ontwikkelde inktserie, PX-Cure LED HD, om een perfecte uitharding te garanderen en tegelijkertijd de duurzaamheidsdoelstellingen van converters te ondersteunen.

Xeikon Onthult Nieuwe 1200 Dpi Inkjetpers

“Aangezien inkjettechnologie steeds volwassener wordt, is er een duidelijke behoefte om Xeikons Panther-portfolio te updaten met een optie voor een hogere resolutie om tegemoet te komen aan specifieke klantenverzoeken. Daarom introduceren we nu een 1200 dpi engine als aanvulling op de bestaande 600 dpi productreeks”, zegt Jeroen Van Bauwel, Director Solution Design. “De nieuwe Xeikon PX3300HD breidt de mogelijkheden van printers uit door hen de tools te geven om op een TCO-vriendelijke manier (Total Cost of Ownership) uitstekende kwaliteit te bereiken bij een nog hogere productiviteit.”

Lees hier meer over de nieuwe inkjetpers.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK