Xeikon brengt ECO-toners op de markt voor CHEETAH-technologie

Op Labelexpo Europe, 11-14 september in Brussel, introduceert Xeikon nieuwe toners met tot 60% gerecyclede materialen. (partnerbijdrage)

Xeikon Brengt Eco Toners Op De Markt Voor Cheetah Technologie

Xeikon zal in september de derde generatie van zijn toonaangevende CHEETAH-printtechnologie presenteren op Labelexpo Europe. Hoewel de droge tonertechnologie van Xeikon al een erg voedselveilige oplossing is, doen nieuwe wetgeving en verwachtingen van merkeigenaren de vraag naar nog meer duurzamere oplossingen toenemen.

De nieuwe Eco-toners richten zich op zowel duurzaamheid als voedselveiligheid.
Duurzaamheid: Met tot 60% duurzame componenten die chemisch zijn afgeleid van hoogwaardige transparante gerecyclede PET-flessen en andere teruggewonnen koolstofmaterialen, zullen converters een aantal directe voordelen zien van de overgang naar ECO-toners.
Voedselveiligheid: Door de grondstoffen zorgvuldig te selecteren en de chemische inhoud opnieuw te ontwerpen, zijn ECO-toners volledig vrij van fluor en 100% veganistisch, naast de gevestigde voordelen van de vorige generatie toners, die zijn vrij van BPA, minerale olie en foto-initiatoren.

Lees hier verder over alle specificaties.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK