Wouter van Gils nieuwe voorzitter Mediafederatie

Wouter van Gils is sinds kort de nieuwe voorzitter van De Mediafederatie. Van Gils is op dit moment nog ‘editor at large’ bij Boom Uitgevers. Een mooie titel waarmee Van Gils na zijn pensioen zijn advieswerkzaamheden en het jaarlijks organiseren van een Boom uitgeefacademie voor nieuwe medewerkers invulling heeft gegeven.

Wouter Van Gils 2

Van Gils is op dit moment nog ‘editor at large’ bij Boom Uitgevers. Een mooie titel waarmee Van Gils na zijn pensioen zijn advieswerkzaamheden en het jaarlijks organiseren van een Boom uitgeefacademie voor nieuwe medewerkers invulling heeft gegeven. In uitgafbald INCT zegt hij: “Ik ga wel een deel van deze werkzaamheden overdragen aan een collega; als voorzitter moet je onafhankelijk kunnen opereren vind ik. Het is niet goed als er ook maar de schijn van belangenverstrengeling is. Het vak hangt al aan elkaar van verwevenheden en als er in een bestuur verschillende belangen kunnen zijn komt dat de governance zeker niet ten goede. Ik vind het wel jammer natuurlijk, maar dat is part of the job.”

Lees het hele interview
Lees ook het persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK