Wirtz Druck in Duitsland bestelt na zeven maanden gebruik van S10P een tweede Landa

Een opvallende aankondiging van Wirtz Druck uit Datteln (ten noordoosten van Essen). Het bedrijf bestelt niet alleen een tweede Landa, maar wordt binnen de overeenkomst een ‘demo center’ voor Landa in dat land.

Screenshot
Screenshot

Landa zegt dat inmiddels 20% van haar klanten ‘al toe is’ aan een tweede of zelfs derde pers. Landa zegt daar niet bij of de nieuwe persen binnen hybride omgevingen offset zijn gaan vervangen of dat er sprak is van een grotere vraag naar de capaciteit.

Met de installatie van de S11P bij Wirtz ontvouwt zich iets bijzonders. Natuurlijk wordt wel vaker een praktische gebruikers van productie apparatuur gevraagd of fabrikanten langs mogen komen voor een demo in de praktijk, maar dat blijft dan doorgaans bij incidentele aanvragen.

Dat Wirtz een ‘Landa demo center’ wordt is echter van grotere betekenis. Of de deal zich liet vertalen in een ‘speciale deal’ werd in de ‘newsfeed‘ van het bedrijf niet bekend gemaakt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK