Bluetree Group uit Verenigd Koninkrijk koopt ook tweede Landa

Nadat in de Verenigde Staten Hudson Printing de eerste drukkerij ter wereld was die investeerde in een tweede Landa, volgt nu de BluetreeGroup.

Bluetree Group

De online handelsdrukker uit Rotherham installeert de nieuwe S10P naast de bestaande Landa, die al sinds 2019 (eerst als beta) in gebruik is genomen. De eerste machine is naar eigen zeggen 24/7 in productie met algemeen commercieel drukwerk dat eerst werd geproduceerd op Heidelberg xSpeedmasters of Indigo B2 machines.

CEO James Kinsella zegt: “Het oorspronkelijke doel van de eerste Landa was om de kloof tussen digitaal en offset te dichten. We hebben gemerkt dat we steeds meer werk naar de Landa verplaatsen. Vandaag de dag is ons grootste groeigebied het drukken van boeken en boekjes en na de overname van Kingsbury Press zijn we begonnen met het produceren van boeken van hoge kwaliteit, met name fotografische boeken op de Landa.”

Naar 7 kleuren

De eerste Landa was een CMYK uitvoering, de nieuwe machine wordt een zeven kleuren configuratie die het bedrijf volgens Kinsella in staat stelt om spreads met een grotere impact voor fotoboeken te leveren en om merkkleuren te gebruiken zonder gebruik te hoeven maken van steunkleuren op een offsetpers. Hij voegt eraan toe dat het systeem ook een dubbele levering zal hebben om de operationele effici├źntie te verhogen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK