Vakbonden niet akkoord met cao voorstel uitgevers

De Werkgeversvereniging Uitgeverijbedrijf (WU) had halverwege november het verzoek van de vakbonden gekregen om met een nieuw cao voorstel te komen. Dat uitgewerkte voorstel is door de vakbonden – via de leden – afgewezen.

Nvj Logo

Medio december 2023 hebben twee grote bedrijven in aanvulling op hun eerder genomen besluiten een loonakkoord gesloten met de NVJ (Nederlandse vereniging van Journalisten). De WU heeft aangegeven dat dit loonakkoord niet kan worden gevolgd. Ook een verbeterd bod met een looptijd van een jaar kan volgens de WU niet worden aangeboden.

Logo Wu

De WU heeft de vakbonden opgeroepen om aan tafel te komen en te proberen te komen tot een breed cao-akkoord waarin ook afspraken over onderwerpen zoals pensioen, referentiefuncties, verlofregelingen, en generatiepact hun plek vinden. De vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben laten weten in januari ’24 de stand van zaken te willen opmaken en een petitie aan te bieden aan de werkgeversdelegatie.

Bron: inct
Lees ook artikel bij NVJ

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK