Amerikaanse drukkerij Hudson Printing uit Salt Lake City, eerste drukkerij USA met tweede Landa

Hudson Printing uit Salt Lake City kondigde deze week aan dat zij een tweede Landa S10P hebben aangeschaft, zes maanden nadat de eerste S10P op de locatie in productie werd genomen.

Hudson Landa

Paul Hudson, CEO van het bedrijf: “Met de eerste S10P hebben we zowel onze productiviteit verhoogd als onze capaciteit uitgebreid. Nu hebben we ruimte om te groeien. Nu de markt elke dag meer vraagt, is een tweede S10P absoluut noodzakelijk.”

Met onbeperkte digitale variabiliteit op elke pagina en van vel tot vel, en een zeer hoge snelheid, begon de eerste S10P bij Hudson het werk zeer snel te verwerken. “Een miljoen afdrukken van een zeer gepersonaliseerde oplage die op andere persen vele shifts zou hebben gekost, werd door de S10P in een paar uur weggewerkt”, aldus Hudson.

Hoewel het in eerste instantie zijn bedoeling was om werk naar de Landa S10P te verplaatsen en na verloop van tijd nieuwe producten te gaan onderzoeken die gebruik maken van de unieke mogelijkheden van de pers, veranderde Paul Hudsons plan toen de pers een groter deel van de werklast van het bedrijf begon te verwerken. “De pers was zo effectief in het produceren van de lange termijn variabele datawerk, dat we onze strategie veranderd hebben om te benadrukken en meer van juist dit soort werk aan te trekken,” zei Hudson. “De tweede pers stelt ons in staat om onze visie na te streven en producten te introduceren die alleen deze technologie kan produceren.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK