Geostick investeert in hybride pers van Bobst

De Nederlandse specialist in digitale etikettendrukkerij Geostick gaat een Bobst Digital Master 340 installeren, waarmee de digitale mogelijkheden van de groep worden uitgebreid.

Bobst Digital Master

Geostick wordt beschouwd als een baanbrekende digitale etikettendrukker in Europa, vooral dankzij het gebruik van HP Indigo technologie. Naast etiketten produceert de groep ook verpakkingen digitaal. De toevoeging van de Bobst-pers maakt deel uit van de focus van Geostick op het verbeteren van zijn digitale drukmogelijkheden, geleid vanuit zijn nieuwe Digital Printing Center in Uithoorn, Nederland.

Digital Master is een nieuwe generatie all-in-one, all-in-line pers van Bobst, gebouwd op basis van Mouvent’s inkjet Cluster technologie. Een volledig modulair platform, de Digital Master 340, en de bredere Digital Master 510, zijn ontworpen om een volledig gedigitaliseerde en geautomatiseerde productielijn te leveren, van UV-inkjet en flexodruk, tot versiering en stansen.

Cees Schouten

Cees Schouten, operations director COO bij Geostick: “Ik ben er sterk van overtuigd dat de etikettendrukkerij van de toekomst zal vertrouwen op flexo, vloeibare elektrofotografie en inkjettechnologieën, om te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden en merkeisen. Wij geloven dat Bobst onze beste keuze is als de strategische partner om deze nieuwe productiestroom te ontwikkelen in ons nieuwe Digital Printing Center.”

Bobst CEO Jean-Pascal Bobst: “Alles-in-één, all inline digitale oplossingen, zoals de Digital Master 340, kunnen klanten echt helpen om hun digitale labelproductiemogelijkheden te transformeren en de markttrends voor te blijven. Wij zijn verheugd om met Geostick samen te werken, en staan te popelen om de impact van de Digital Master binnen het Digital Printing Center van het bedrijf te zien.”

Bron: Digital Labels & Packaging.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK