Frank Volmer van STER: Reclamespotjes kunnen veel korter

Volmer is directeur van STER en vindt dat spotjes maximaal 20 seconden zouden moeten duren. Dat wordt vooral gedaan in het eigen belang om meer adverteerder ruimte te bieden binnen de voorgeschreven reclame blokken.

Ster Logo

STER is zelf geen uitgever en heeft dus weinig te maken met de verhouding tussen de programma’s en reclames op radio en televisie. Ze moeten het doen met de ‘blokken’ die zij toegekend hebben gekregen. In print bestaat een dergelijke situatie niet. Het staat elke uitgever vrij om de verhoudingen te bepalen. Alhoewel er voor dagbladen wel degelijk grenzen zijn om als dagblad te worden beoordeeld en dus niet als reclamefolder. Dat aspect speelde nogal in de periode rondom de JAJA sticker en de opkomst van CITY.

Aanbod van reclames van 30 seconden neemt af

Volmer stelt dat het aanbod afneemt, mede veroorzaakt door de recente prijsstijgingen. Door naar 20 seconden te gaan, kunnen de kosten omlaag. Volmer stelt daarbij dat 20 seconden niets afdoet aan de (blijvende) aandacht voor een merk, dienst of product. Of alle adverteerders dat vinden, valt nog te bezien. In Adformatie valt het voorstel van Volmer zeker niet unaniem in goede aarde.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK